Cofnij
Drukuj

Sałatka z pomidorami, kaparami i szpinakiem

Czas przygotowania 10 minuty
W sumie 10 minuty
Porcje 4
Kalorie 112kcal
Autor Miss Berry

Składniki

Sałatka

  • 4 garści szpinaków
  • 5 pomidorów
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki kaparów

Sos balsamiczny

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu

Przepis

  • Szpinak umyć i osuszyć, pomidory pokroić ćwiartki, cebulę w piórka.
  • Przygotowane składniki wymieszać w misce i dodać kapary.
  • Do szklanki wlać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i bardzo dobrze wymieszać z łyżeczką miodu.
  • Sałatkę polać sosem balsamicznym. Smacznego!