Cofnij
Drukuj

Czekoladowe muffinki owsiane

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 15 minuty
W sumie 30 minuty
Porcje 12
Kalorie 158kcal
Autor Miss Berry

Składniki

Składniki suche

  • 1 szklanka płatków owsianych 120 g
  • 3/4 szklanki migdałów 100 g
  • 1/2 szklanki niesłodzonego kakao 50 g
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Składniki mokre

  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 180 g
  • 4 łyżki miodu 100 g
  • odrobina ekstraktu z wanilii
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu ze stewii

Przepis

  • W blenderze zmiksować na bardzo drobno płatki owsiane i migdały.
  • W dużej misce wymieszać składniki suche: drobno zmielone płatki owsiane i migdały, niesłodzone kakao i sodę oczyszczoną.
  • W mniejszej misce porządnie wymieszać składniki mokre: jajka, jogurt naturalny, miód, ekstrakt z wanilii i ekstrakt ze stewii.
  • Zawartość małej miski przelać do dużej i całość wymieszać do połączenia.
  • Formę na muffiny wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem do około 3/4 wysokości.
  • Piec około 10-15 minut w 180 C (do suchego patyczka). Smacznego!