Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Czekoladowe muffinki owsiane
Drukuj
Przygotowanie:
15
minuty
minuty
Gotowanie:
15
minuty
minuty
W sumie:
30
minuty
minuty
Porcje:
12
Kalorie:
158
kcal
Autor:
Miss Berry
Składniki:
Składniki suche
1
szklanka płatków owsianych
120 g
3/4
szklanki migdałów
100 g
1/2
szklanki niesłodzonego kakao
50 g
1
łyżeczka sody oczyszczonej
Składniki mokre
3
jajka
3/4
szklanki jogurtu naturalnego
180 g
4
łyżki miodu
100 g
odrobina ekstraktu z wanilii
1/2
łyżeczki ekstraktu ze stewii
Przygotowanie:
W blenderze zmiksować na bardzo drobno płatki owsiane i migdały.
W dużej misce wymieszać składniki suche: drobno zmielone płatki owsiane i migdały, niesłodzone kakao i sodę oczyszczoną.
W mniejszej misce porządnie wymieszać składniki mokre: jajka, jogurt naturalny, miód, ekstrakt z wanilii i ekstrakt ze stewii.
Zawartość małej miski przelać do dużej i całość wymieszać do połączenia.
Formę na muffiny wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem do około 3/4 wysokości.
Piec około 10-15 minut w 180 C (do suchego patyczka). Smacznego!