Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Szparagi w Szynce Parmeńskiej
Czas przygotowania
5
minuty
minuty
Czas gotowania
10
minuty
minuty
W sumie
15
minuty
minuty
Porcje
4
Kalorie
93
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
12
szparagów
12
plasterków szynki parmeńskiej
lub szwarcwaldzkiej lub serrano
odrobina oliwy z oliwek
Przepis
Zagotować wodę w garnku. Odłamać zdrewniałe końce szparagów i wrzucić je do wrzącej wody na około 1-2 minuty. Odcedzić.
Szparagi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy szparag owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej. Skropić odrobiną oliwy z oliwek.
Piec około 10 minut w 180 C.
Smacznego!