Cześć kochani,
Mam nadzieję, że Święta minęły wszystkim wspaniale. Ja jak zwykle siedziałam non-stop w kuchni i nawet nie pomyślałam o tym żeby wrzucić aktualizację na bloga, tyle się działo 😉 Może w przyszłym roku nauczę się lepszego zarządzania czasem i w końcu pojawią się jakieś świąteczne przepisy. Ah, fajnie by było!
Święta, świętami, ale zbliża się już Sylwester. W związku z tym dodaję przepis na pyszną i prostą do zrobienia przekąskę – Szparagi w Szynce Parmeńskiej. Ta pyszna przystawka na pewno zasmakuje sylwestrowym gościom 🙂
Przepis na Szparagi w Szynce Parmeńskiej poniżej.
Szparagi w Szynce Parmeńskiej
Porcje 4
Kalorie 93kcal
Składniki
- 12 szparagów
- 12 plasterków szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej lub serrano
- odrobina oliwy z oliwek
Przepis
- Zagotować wodę w garnku. Odłamać zdrewniałe końce szparagów i wrzucić je do wrzącej wody na około 1-2 minuty. Odcedzić.
- Szparagi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy szparag owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej. Skropić odrobiną oliwy z oliwek.
- Piec około 10 minut w 180 C.
- Smacznego!
Pychotka, ta przekąska jest wspaniała 🙂 U mnie zawsze się sprawdza. Życzę wam wspaniałego Sylwestra!
Szparagi – coś co lubię i chętnie spróbuję, szczególnie w takim wykonaniu 🙂
bardzo smaczna przystawka, tylko gdzieś Ty świeże szparagi dorwała w grudniu? :-)))
Od dawna obserwuje Twoje poczynania na Instagramie i w końcu udało mi się dotrzeć na stronę. Jest super. Fajna fotki ( co już wiedziałam :)) przejrzyste przepisy i czytelna, jasna szata graficzna 🙂 Super, na pewno będę tu zaglądać regularnie 🙂
dziękuję bardzo za ciepłe słowa 🙂 co do szaty graficznej, to w przygotowaniu jest nowa, może w końcu uda mi się ją wstawić 🙂 pędzę na Twojego bloga!