W woku lub w głębokiej patelni rozgrzać olej kokosowy.
Papryczkę chili pokroić na kawałeczki, imbir obrać i pokroić w plastry, trawę cytrynową przekroić na pół i lekko rozgnieść. Cebulę pokroić w piórka.
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić curry, słodką papryką i solą.
Chili, imbir, trawę cytrynową i liście limonki kaffir wrzucić na patelnie i podsmażyć wraz z kurczakiem i cebulą.
Dodać mleko kokosowe lub creamed coconut i wymieszać.
Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę, czerwoną paprykę w większa kostkę. Dodać na patelnie.
W przypadku creamed coconut curry zalać niewielką ilością wody, tak aby przykryła mięso, jeśli używamy mleka kokosowego, nie trzeba wody dodawać.
Dodać cukier palmowy oraz sos rybny i gotować około 30 minut.
Podawać ze świeżą kolendrą, orzeszkami ziemnymi i ryżem basmati.