Cofnij
Drukuj

Chleb z Ziaren i Orzechów

Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 45 minuty
W sumie 50 minuty
Kalorie 377kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 100 g migdałów
  • 100 g nasion słonecznika łuskanych oczywiście
  • 100 g ziaren żyta
  • 100 g siemienia lnianego
  • 50 g nasion dyni
  • 50 g nasion Chia
  • 5 jajek
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki nasion dyni do posypania

Przepis

  • Piekarnik nagrzać do 180 C.
  • Migdały zmiksować bardzo dokładnie w blenderze.
  • Do miski wsypać wszystkie nasionka i zblendowane migdały. Dodać jajka, wodę, sól, proszek do pieczenia i bardzo dokładnie wymieszać.
  • Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć zawartość miski. Posypać z wierzchu nasionami dyni.
  • Piec około 45 minut. Smacznego!