Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Chleb z Ziaren i Orzechów
Drukuj
Przygotowanie:
5
minuty
minuty
Gotowanie:
45
minuty
minuty
W sumie:
50
minuty
minuty
Kalorie:
377
kcal
Autor:
Miss Berry
Składniki:
100
g
migdałów
100
g
nasion słonecznika
łuskanych oczywiście
100
g
ziaren żyta
100
g
siemienia lnianego
50
g
nasion dyni
50
g
nasion Chia
5
jajek
1/2
szklanki wody
1
łyżka oleju
1/2
łyżeczki soli
1
łyżeczka proszku do pieczenia
2
łyżki nasion dyni do posypania
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 180 C.
Migdały zmiksować bardzo dokładnie w blenderze.
Do miski wsypać wszystkie nasionka i zblendowane migdały. Dodać jajka, wodę, sól, proszek do pieczenia i bardzo dokładnie wymieszać.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć zawartość miski. Posypać z wierzchu nasionami dyni.
Piec około 45 minut. Smacznego!