Cofnij
Drukuj

Pieczony Łosoś z Dodatkiem Bazylii

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 20 minuty
W sumie 30 minuty
Porcje 2
Kalorie 657kcal
Autor Miss Berry

Składniki

Łosoś

  • 2 filety z łososia po 200 g każdy
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki bazylii
  • sól himalajska czarny pieprz

Warzywa

  • 150 g zielonych szparagów
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 200 g młodych ziemniaków

Przepis

  • Piekarnik nagrzać do 180 C.
  • Ugotować warzywa: młode ziemniaki, zielone szparagi i fasolkę szparagową.
  • Przygotować łososia: filety wyłożyć na dwa kawałki folii aluminiowej, posmarować masłem, dobrze posypać suszoną bazylią, solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową.
  • Włożyć do piekarnika i piec przez 15-20 minut.
  • Łososia podawać z ugotowanymi warzywami. Smacznego!