Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Bezglutenowe gofry owsiane
Drukuj
Owsiane, bezglutenowe gofry – delikatne i sycące, doskonałe z owocami i jogurtem na rodzinny poranek.
Przygotowanie:
10
minuty
minuty
Gotowanie:
20
minuty
minuty
W sumie:
30
minuty
minuty
Porcje:
4
Kalorie:
166
kcal
Składniki:
Ciasto na gofry
50
g
płatków owsianych
1
łyżeczka proszku do pieczenia
3
jajka
2
łyżki oleju kokosowego
80
ml
mleka
krowiego, kokosowego, ryżowego lub orzechowego
odrobina aromatu waniliowego
1/2
łyżeczki ekstraktu ze stewii
Do podania
banan
świeże borówki
Przygotowanie:
Płatki owsiane włożyć do blendera i zmiksować na mąkę. Przesypać do miski.
Do miski z płatkami owsianymi dodać jajka, proszek do pieczenia, mleko, aromat waniliowy, ekstrakt ze stewii oraz roztopiony olej kokosowy.
Wymieszać do połączenia, a następnie odstawić na 10 minut.
Wymieszać raz jeszcze i wlać do gofrownicy.
Smażyć przez około 5 minut.
Podawać z sosem czekoladowym i świeżymi owocami. Smacznego!