Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Bezglutenowe gofry owsiane
Czas przygotowania
10
minuty
minuty
Czas gotowania
15
minuty
minuty
W sumie
25
minuty
minuty
Porcje
4
Calories
166
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
Ciasto na gofry
50
g
płatków owsianych
1
łyżeczka proszku do pieczenia
3
jajka
2
łyżki oleju kokosowego
80
ml
mleka
krowiego, kokosowego, ryżowego lub orzechowego
odrobina aromatu waniliowego
1/2
łyżeczki ekstraktu ze stewii
Do podania
banan
świeże borówki
Przepis
Płatki owsiane włożyć do blendera i zmiksować na mąkę. Przesypać do miski.
Do miski z płatkami owsianymi dodać jajka, proszek do pieczenia, mleko, aromat waniliowy, ekstrakt ze stewii oraz roztopiony olej kokosowy.
Wymieszać do połączenia, a następnie odstawić na 10 minut.
Wymieszać raz jeszcze i wlać do gofrownicy.
Smażyć przez około 5 minut.
Podawać z sosem czekoladowym i świeżymi owocami. Smacznego!