Cebulę pokroić w kostkę, czosnek obrać i wycisnąć przez praskę.
W dużym garnku rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek. Dodać cebulę i czosnek i lekko podsmażyć.
Następnie dodać mielone mięso wołowe i przyprawy: słodką paprykę, oregano, cynamon, kumin, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i podsmażyć.
Dodać pomidory z puszki, czerwoną fasolę i kukurydzę, pokrojone w kostkę czerwone papryki oraz odrobinę ekstraktu ze stewii (można zastąpić łyżeczką cukru). Wymieszać i gotować przez około 30 minut od czasu do czasu mieszając.
Około 5 minut przed końcem gotowania dodać gorzką czekoladę.
Garnek zdjąć z ognia i danie porządnie wymieszać.
Podawać w miseczkach z odrobiną jogurtu naturalnego, zawinięte w tortillę lub w muszlach taco. Smacznego!