Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Czekoladowy Budyń z Nasion Chia
Drukuj
Przygotowanie:
5
minuty
minuty
Gotowanie:
30
minuty
minuty
W sumie:
35
minuty
minuty
Porcje:
2
Kalorie:
290
kcal
Autor:
Miss Berry
Składniki:
300
ml
mleka
1/3
szklanki nasion Chia
3
łyżki niesłodzonego kakao w proszku
2
łyżki syropu klonowego
1
łyżeczka ekstraktu ze stewii
10
g
gorzkiej czekolady do posypania
Przygotowanie:
W misce dokładnie wymieszać nasiona Chia, mleko i kakao. Odstawić na 30 minut, żeby nasiona zaabsorbowały wodę.
Zmiksować w blenderze do gładkiej konsystencji.
Dodać 2 łyżki syropu klonowego, 1 łyżeczkę ekstraktu ze stewii (ostrożnie) i wymieszać.
Podawać w małych miseczkach lub filiżankach, posypać startą gorzką czekoladą. Smacznego!