Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Czerwone curry z krewetkami
Czas przygotowania
15
minuty
minuty
Czas gotowania
25
minuty
minuty
W sumie
40
minuty
minuty
Porcje
6
Calories
298
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
1
puszka mleka kokosowego
4
łyżki czerwonej pasty curry
wg. instrukcji na opakowaniu
400
g
krewetek black tiger
4
ziemniaki
4
marchewki
szklanka groszku
100
g
groszku cukrowego
2
główki kapusty pak choi
4
plasterki imbiru
1
łodyga trawy cytrynowej
sól
pieprz
świeża kolendra
orzechy nerkowca
Przepis
Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w kostkę.
Kapustę pak choi pokroić na kawałki.
Do garnka wlać mleko kokosowe, dodać czerwoną pastę curry, imbir, trawę cytrynową i zagotować.
Dodać pokrojone ziemniaki i marchewkę. Gotować około 20-25 minut.
Dodać pokrojoną kapustę pak choi, groszek, groszek cukrowy oraz krewetki black tiger.
Gotować około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać z ryżem basmati, posiekaną świeżą kolendrą i orzechami nerkowca. Smacznego!