Dzisiaj przepis na Czerwone curry z krewetkami. Pyszne danie na bazie czerwonej pasty curry z dodatkiem ziemniaków, marchwi, zielonego groszku, groszku cukrowego oraz pak choi. Do przygotowania w nieco ponad 30 minut.

Przepis na Czerwone curry z krewetkami znajdziecie poniżej.

Czerwone curry z krewetkami

Drukuj

Czerwone curry z krewetkami

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 25 minuty
W sumie 40 minuty
Porcje 6
Kalorie 298kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 4 łyżki czerwonej pasty curry wg. instrukcji na opakowaniu
  • 400 g krewetek black tiger
  • 4 ziemniaki
  • 4 marchewki
  • szklanka groszku
  • 100 g groszku cukrowego
  • 2 główki kapusty pak choi
  • 4 plasterki imbiru
  • 1 łodyga trawy cytrynowej
  • sól pieprz
  • świeża kolendra
  • orzechy nerkowca

Przepis

  • Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w kostkę.
  • Kapustę pak choi pokroić na kawałki.
  • Do garnka wlać mleko kokosowe, dodać czerwoną pastę curry, imbir, trawę cytrynową i zagotować.
  • Dodać pokrojone ziemniaki i marchewkę. Gotować około 20-25 minut.
  • Dodać pokrojoną kapustę pak choi, groszek, groszek cukrowy oraz krewetki black tiger.
  • Gotować około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Podawać z ryżem basmati, posiekaną świeżą kolendrą i orzechami nerkowca. Smacznego!

Czerwone curry z krewetkami

Czerwone curry z krewetkami

Polecane patelnie typu wok