Przygotować sos do żeberek: w misce bardzo dokładnie wymieszać sos ostrygowy, sos sojowy, miód i wodę.
Żeberka posypać solą i pieprzem i podsmażyć w żaroodpornym garnku na oleju ryżowym, aby skórka zrobiła się chrupiąca. Smażyć tylko jedną warstwę żeberek na raz - możliwe, że będziemy musieli podzielić smażenie na dwie tury.
Usmażone żeberka przełożyć do osobnej miski.
Cebulę pokroić w kosteczkę, papryczkę chili i imbir pokroić na plasterki. Trawę cytrynową lekko rozgnieść.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
W garnku, w którym smażone były wcześniej żeberka na pozostałym tłuszczu lekko podsmażyć pokrojoną cebulę wraz z papryczką chili, trawą cytrynową, imbirem i cynamonem.
Dodać przygotowany wcześniej sos do żeberek, całość zagotować.
Dodać usmażone wcześniej żeberka i całosć w żaroodpornym garnku przełożyć do piekarnika. Jeśli nie mamy żaroodpornego garnka - przekładamy zawartość do naczynia żaroodpornego z przykryciem.
Piec przez 1 godzinę 15 minut w 170 stopniach pod przykryciem mieszając co pół godziny. Następnie zdjąć przykrywkę z garnka i piec kolejne 30 minut. Smacznego!