Cofnij
Drukuj

Energetyczne kuleczki z jagodami goji

Czas przygotowania 15 minuty
W sumie 15 minuty
Porcje 15 kulek
Calories 143kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 200 g masła orzechowego np. z <a href="http://missberry.pl/domowe-maslo-migdalowe/">tego przepisu</a>
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 3/4 szklanki jagód goji
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 łyżeczki stewii
  • odrobina aromatu waniliowego

Przepis

  • Masło orzechowe wymieszać bardzo dokładnie z olejem kokosowym, miodem, stewią i aromatem waniliowym.
  • Do masła dodać płatki owsiane, wiórki kokosowe i jagody goji.
  • Wymieszać, a następnie wyrabiać rękami do otrzymania klejącej się masy. Ostrożnie formować nieduże kuleczki. Wskazówka: Jeśli masa jest zbyt mało klejąca należy dodać odrobinę więcej masła orzechowego.
  • Przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku maksymalnie około tygodnia.