Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Kokosowa zupa z kurczakiem i krewetkami
Czas przygotowania
15
minuty
minuty
Czas gotowania
15
minuty
minuty
W sumie
30
minuty
minuty
Porcje
4
Calories
288
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
2
piersi z kurczaka
garść krewetek tygrysich
2
łyżki oleju kokosowego
1
puszka mleka kokosowego
czerwona lub żółta pasta curry
4
plasterki imbiru
1
łyżeczka nasion kolendry
1
papryczka chili
750
ml
wody
2
czerwone papryki
1/4
selera naciowego
szczypiorek
świeża kolendra
Przepis
Piersi z kurczaka pokroić w kosteczkę i posypać solą i pieprzem.
W garnku rozgrzać olej kokosowy i podsmażyć na nim kurczaka wraz z plasterkami imbiru, pokrojoną papryczką chili i ziarnami kolendry.
Zalać mlekiem kokosowym i wodą, dodać pastę curry i wymieszać do rozpuszczenia.
Gotować około 15 minut. Około 4 minuty przed końcem gotowania dodać krewetki, pokrojoną paprykę i seler naciowy.
Podawać z dowolnym makaronem lub bez, posypać szczypiorkiem i świeżą kolendrą. Smacznego!