Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Krem z cukinii
Czas przygotowania
10
minuty
minuty
Czas gotowania
10
minuty
minuty
W sumie
20
minuty
minuty
Porcje
3
Autor
Miss Berry
Składniki
3
cukinie
1
duża cebula
400
ml
dowolnego bulionu
100
ml
śmietanki kremówki
40
g
masła
sól
pieprz
świeża bazylia
migdały
Przepis
Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle w garnku.
Cukinię pokroić w 1 cm kostkę i dodać do garnka z cebulą, podsmażyć do lekkiego zrumienienia.
Do garnka wlać tyle bulionu, aby przykryć warzywa.
Doprowadzić do zagotowania i zdjąć z ognia.
Dodać śmietankę kremówkę i zmiksować blenderem na gładki krem.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać ze świeżą bazylią, kleksem śmietanki i migdałami. Smacznego!