Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Krem z pomidorów
Czas przygotowania
5
minuty
minuty
Czas gotowania
25
minuty
minuty
W sumie
30
minuty
minuty
Porcje
3
Calories
253
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
2
puszki pomidorów
1
szklanka bulionu
garść suszonych pomidorów
1/2
łyżeczki kaparów
1
łyżeczka cukru
sól
pieprz
1/2
kulki mozzarelli
świeża bazylia
Przepis
Prościej być nie może: pomidory z puszki dodać do garnka.
Wlać szklankę bulionu, dodać garść posiekanych suszonych pomidorów i kapary.
Doprowadzić do wrzenia i gotować około 20 minut.
Jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodać łyżeczkę cukru, doprawić solą i pieprzem.
Całość zmiksować blenderem na gładki krem.
Podawać z mozzarellą i świeżą bazylia. Smacznego!