Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posypać przyprawą garam masala i doprawić solą oraz pieprzem.
Wymieszać i włożyć do miski z przykryciem. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek obrać i lekko rozgnieść, papryczkę chili posiekać.
Olej ryżowy rozgrzać na głębokiej patelni. Podsmażyć czosnek, cebulę oraz chili wraz z przyprawami: kuminem, goździkami, mieloną kolendrą, czerwoną papryką.
Na patelnię dodać kurczaka i podsmażyć.
Dodać pomidory z puszki. Całość wymieszać i dodać odrobinę wody.
Gotować na średnim ogniu około 20 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli potrawa jest zbyt kwaśna dodać odrobinę cukru.
Podawać z jogurtem naturalnym i chlebkiem naan.