Piersi z kurczaka pokroić w kostkę.
Przyprawić solą i pieprzem, polać sokiem z wyciśniętej limonki, posypać skrobią ziemniaczaną i dobrze wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kurczaka często mieszając przez około 5-6 minut, do momentu w którym nie będzie surowy. Przełożyć do miski.
Na patelnie wrzucić orzechy nerkowca i podsmażyć, aż będą miały lekko złocisty kolor. Przełożyć z patelni do osobnego naczynia.
Cebule pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w kostkę. Szczypiorek pokroić w duże kawałki.
W szklance wymieszać składniki na sos: sos ostrygowy, sos sojowy, pieprz, cukier. Dodać ⅓ szklanki wody.
Na patelnie wlać odrobine oleju i podsmażyć na niej cebule z czosnkiem. Dodać papryczkę chili.
Na patelnie wlać sos ze szklanki i dodać skrobię ziemniaczaną. Podsmażać aż sos zgęstnieje ciągle mieszając.
Następnie dodać podsmażonego kurczaka, orzechy nerkowca, pokrojona paprykę i szczypiorek. Wymieszać do połączenia i smażyć jeszcze przez minutę.
Podawać z ryżem jaśminowym. Smacznego!