Cofnij
Drukuj
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Makaron ryżowy z pok choi i grzybami shitake
Czas przygotowania
5
minuty
minuty
Czas gotowania
15
minuty
minuty
W sumie
20
minuty
minuty
Porcje
3
Calories
288
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
150
g
makaronu ryżowego
150
g
grzybów shitake
4
główki kapusty pak choi
2
łyżki oleju ryżowego
1
łyżka sosu ostrygowego
3
łyżki sosu sojowego
2
plasterki imbiru
1
ząbek czosnku
1
łyżka sezamu
Przepis
Makaron ryżowy namoczyć w zimnej wodzie.
Grzyby shitake pokroić w plasterki.
Olej ryżowy rozgrzać w woku lub na patelni. Dodać plasterki imbiru, posiekany czosnek.
Dodać pokrojone grzyby shitake, sos ostrygowy i sos sojowy. Smażyć często mieszając przez około 4 minuty.
Kapustę pak choi pokroić na kawałki i dodać do woka. Smażyć przez kolejne 3 minuty.
Dodać namoczony makaron ryżowy i smażyć ciągle mieszając przez 5 minut.
Danie podawać posypane sezamem. Smacznego!