Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Mini Pizze z Bakłażana
Drukuj
Przygotowanie:
20
minuty
minuty
Gotowanie:
15
minuty
minuty
W sumie:
35
minuty
minuty
Porcje:
4
Kalorie:
120
kcal
Autor:
Miss Berry
Składniki:
1
duży bakłażan
1
mały słoiczek koncentratu pomidorowego
1
kulka mozzarelli
kilka plasterków szynki parmeńskiej
sól
pieprz, oregano
świeże liście bazylii
Przygotowanie:
Bakłażana pokroić w okrągłe plastry, położyć na blaszce i delikatnie posypać solą. Odstawić na 15 minut.
Wytrzeć wodę, która wyciekła z bakłażana i posmarować wierzch każdej 'pizzy' koncentratem pomidorowym.
Szynkę parmeńską pokroić na kawałki i ułożyć na każdej pizzy. Na to położyć pokrojoną mozzarellę.
Posypać odrobiną pieprzu i suszonego oregano.
Piec na blaszce około 10-15 minut w 180 C.
Podawać ze świeżą bazylią.
Smacznego!