Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Muffinki jajeczne z brokułami
Drukuj
Przygotowanie:
10
minuty
minuty
Gotowanie:
15
minuty
minuty
W sumie:
25
minuty
minuty
Porcje:
8
Kalorie:
144
kcal
Autor:
Miss Berry
Składniki:
4
jajka
150
g
startego sera cheddar
2
łyżki jogurtu naturalnego
60
g
boczku
1/2
brokuła
sól
pieprz, bazylia, oregano
Przygotowanie:
Boczek pokroić w drobną kosteczkę i dobrze podsmażyć na patelni.
Brokuły pokroić w małe różyczki. W misce roztrzepać jajka i wymieszać z jogurtem naturalnym, brokułami i startym serem cheddar.
Doprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano.
Formę na muffinki wysmarować masłem lub tłuszczem pozostałym ze smażenia boczku. Napełnić formę ciastem do 3/4 wysokości.
Piec około 15 minut w 180 C. Smacznego!