Wszystkie składniki czyli sos sojowy, bulion, sos ostrygowy, sos rybny i miód umieścić w rondelku i doprowadzić do zagotowania w rondelku.
Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do rondelka.
Imbir pokroić w cieniutkie płaty i również dodać do rondelka.
Gotować na małym ogniu czasem mieszając około 5-7 minut.
Następnie dodać skrobię ziemniaczaną, zagotować, zdjąć z ognia i dokładnie wymieszać rózgą kuchenną do połączenia.
Przygotować rybę
Polędwicę z dorsza pokroić na dwa kawałki.
Gotować na parze przez 8-10 minut.
Czerwoną cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju ryżowym.
Orzeszki ziemne uprażyć na patelni i posiekać.
Ogórek obrać obieraczką typu julienne w cieniutkie paski.
Podać danie: ogórek ułożyć na talerzu, na nim położyć polędwicę z dorsza, polać obficie sosem, na górze ułożyć smażoną czerwoną cebulę i posiekane orzeszki ziemne.