Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Sałatka szopska
Drukuj
Przygotowanie:
10
minuty
minuty
W sumie:
10
minuty
minuty
Porcje:
2
Autor:
Miss Berry
Składniki:
1
czerwona papryka
2
pomidory
1
duży ogórek
150
g
sera owczego
typu bułgarskiego
1/2
czerwonej cebuli
4
łyżki oliwy z oliwek
2
łyżki octu winnego
sól
pieprz
Przygotowanie:
Paprykę, pomidory i ogórek pokroić w kostkę.
Czerwoną cebulę pokroić w piórka.
W szklance przygotować sos: wymieszać oliwę z oliwek z octem, doprawić solą i pieprzem.
Przygotowane warzywa przełożyć do miski, wlać sos i całość wymieszać.
Ser owczy zetrzeć na tarce bezpośrednio na sałatkę. Smacznego!