Cofnij
Drukuj

Sałatka szopska

Czas przygotowania 10 minuty
W sumie 10 minuty
Porcje 2
Autor Miss Berry

Składniki

  • 1 czerwona papryka
  • 2 pomidory
  • 1 duży ogórek
  • 150 g sera owczego typu bułgarskiego
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól pieprz

Przepis

  • Paprykę, pomidory i ogórek pokroić w kostkę.
  • Czerwoną cebulę pokroić w piórka.
  • W szklance przygotować sos: wymieszać oliwę z oliwek z octem, doprawić solą i pieprzem.
  • Przygotowane warzywa przełożyć do miski, wlać sos i całość wymieszać.
  • Ser owczy zetrzeć na tarce bezpośrednio na sałatkę. Smacznego!