Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Sałatka szopska
Czas przygotowania
10
minuty
minuty
W sumie
10
minuty
minuty
Porcje
2
Autor
Miss Berry
Składniki
1
czerwona papryka
2
pomidory
1
duży ogórek
150
g
sera owczego
typu bułgarskiego
1/2
czerwonej cebuli
4
łyżki oliwy z oliwek
2
łyżki octu winnego
sól
pieprz
Przepis
Paprykę, pomidory i ogórek pokroić w kostkę.
Czerwoną cebulę pokroić w piórka.
W szklance przygotować sos: wymieszać oliwę z oliwek z octem, doprawić solą i pieprzem.
Przygotowane warzywa przełożyć do miski, wlać sos i całość wymieszać.
Ser owczy zetrzeć na tarce bezpośrednio na sałatkę. Smacznego!