Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Sałatka z fasolką szparagową, kozim serem, edamame i orzechami pinii
Czas przygotowania
15
minuty
minuty
W sumie
15
minuty
minuty
Porcje
4
Calories
153
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
2
garści miksu wybranych sałat
1/2
szklanki fasolki szparagowej
1/3
szklanki ugotowanej fasolki edamame
1/3
szklanki groszku cukrowego
5
rzodkiewek
80
g
koziego sera
garść orzeszków pinii
2
łyżki oliwy z oliwek
sok z połówki cytryny
Przepis
W misce wymieszać wybrane sałaty lub mix sałat.
Dodać fasolkę szparagową, ugotowaną fasolkę edamame oraz groszek cukrowy.
Rzodkiewki pokroić w cieniutkie plasterki, dodać do sałatki.
Ser kozi pokroić w nieduże plastry i również dodać do sałatki.
Przygotować cytrynowy dressing: sok wyciśnięty z połówki cytryny wymieszać z dwoma łyżkami oliwy z oliwek.
Do miski z sałatką dodać dressing i całość wymieszać.
Podając posypać orzeszkami pinii. Smacznego!