Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Sałatka z jabłkiem, awokado, borówkami i orzechami włoskimi
Drukuj
Przygotowanie:
15
minuty
minuty
W sumie:
15
minuty
minuty
Porcje:
2
Autor:
Miss Berry
Składniki:
Sałatka
2
garści rukoli
1
awokado
1
jabłko
100
g
borówek
60
g
orzechów włoskich
Sos winegret
2
łyżki oliwy z oliwek
1
łyżeczka octu
1
łyżka cukru
Przygotowanie:
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, pokroić w plasterki, a następnie usunąć skórkę.
Jabłko przekroić na pół, usunąć środek i pokroić w plastry.
W miseczce wymieszać rukolę, pokrojone awokado, jabłko, borówki i pokruszone orzechy włoskie.
Przygotować sos winegret: w szklance wymieszać oliwę z oliwek, ocet i cukier do rozpuszczenia.
Sałatkę zalać sosem winegret i wymieszać. Smacznego!