Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Sałatka z jarmużem, burakiem i serem pleśniowym
Czas przygotowania
15
minuty
minuty
Czas gotowania
1
godzina
godzina
W sumie
1
godzina
godzina
15
minuty
minuty
Porcje
2
Calories
256
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
2-3
pęczki jarmużu
2
buraki
50
g
sera pleśniowego
blue cheese
2
łyżki suszonej żurawiny
1
łyżeczka suszonych jagód
1
łyżka oliwy z oliwek
Przepis
Buraki porządnie umyć, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec w 200 stopniach przez około godzinę.
Jarmuż umyć, liście oderwać od łodygi i pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć na talerz.
Przestudzone buraki pokroić na plasterki i ułożyć na jarmużu.
Dodać rozdrobiony ser pleśniowy, suszoną żurawinę i jagody.
Skropić łyżką oliwy z oliwek. Smacznego!