Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Sałatka z pomidorami, kaparami i szpinakiem
Czas przygotowania
10
minuty
minuty
W sumie
10
minuty
minuty
Porcje
4
Calories
112
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
Sałatka
4
garści szpinaków
5
pomidorów
1/4
czerwonej cebuli
2
łyżki kaparów
Sos balsamiczny
3
łyżki oliwy z oliwek
2
łyżki octu balsamicznego
1
łyżeczka miodu
Przepis
Szpinak umyć i osuszyć, pomidory pokroić ćwiartki, cebulę w piórka.
Przygotowane składniki wymieszać w misce i dodać kapary.
Do szklanki wlać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i bardzo dobrze wymieszać z łyżeczką miodu.
Sałatkę polać sosem balsamicznym. Smacznego!