W misce wymieszać drobno zmielone migdały, wiórki kokosowe i płynny olej kokosowy.
Okrągłą formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć zawartość miski do formy i dokładnie docisnąć palcami do dna.
Piec około 10 minut w 180 C. Po upieczeniu ostudzić.
Przygotować masę serową:
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Śmietankę kremówkę z syropem z agawy podgrzać w rondelku, lecz nie zagotowywać. Dodać namoczoną żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia.
Do dużej miski wyłożyć twaróg sernikowy. Dodać zawartość rondelka i zmiksować do połączenia składników.
Przygotowaną masę serową wylać na wcześniej ostudzony upieczony spód sernika w formie do pieczenia. Włożyć do lodówki.
Przygotować mus truskawkowy:
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
Truskawki rozmrozić, zagotować i zmiksować na gładkie puree. Dodać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia.
W misce wymieszać pozostały twaróg sernikowy, serek mascarpone i syrop z agawy. Dodać puree truskawkowe i dokładnie zmiksować do połączenia składników.
Z lodówki wyjąć formę do pieczenia z sernikiem i wylać na wierzch przygotowany mus truskawkowy.
Sernik włożyć do lodówki na minimum 5 godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego!