Mięso z kurczaka lub indyka pokroić w małą kostkę (ok. 1 cm x 1 cm).
Przełożyć do miski i dodać składniki marynaty - 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, sól, sodę oczyszczoną, biały pieprz, ocet ryżowy i przyprawę 5 smaków.
Porządnie wymieszać i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.
W żeliwnym woku lub patelni rozgrzać olej ryżowy i usmażyć zamarynowane mięso, tak aby nabrało lekko złocistego koloru.
Wlać 1 łyżkę sosu sojowego i 50 ml bulionu, oraz 1 łyżeczkę przesianej mąki ziemniaczanej
Doprowadzić do zagotowania ciągle mieszając i obserwując jak sos robi się bardziej gęsty.
Przełożyć do dużej miski, dodać łyżeczkę oleju sezmowego, wymieszać i ostudzić, następnie włożyć do lodówki na 30 minut (z zimnym nadzieniem łatwiej lepić bułeczki).
Ciasto
Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem.
Dodać ciepłą (nie gorącą!) wodę i wymieszać.
Wyrabiać ciasto przez około 10 minut, do momentu w którym będzie gładkie, elastyczne i nie będzie za bardzo lepić się do ręki.
Lepienie bułeczek
Wyrobione ciasto przełożyć na stolnicę posypaną mąką i uformować długi rulon.
Ciasto podzielić na 12 równych części w kształcie kuli.
Każdą z części rozpłaszczyć na blacie i rozwałkować tworząc okrąg o średnicy ok. 10 cm i grubości ok. 0,5 cm.
Nakładać 2 łyżki nadzienia na środek ciasta i sklejać robiąc zakładki na bokach dążąc do środka <a href="#film" data-mce-href="#film">(na dole filmik)</a>.
Przygotowane bułeczki wkładać do bambusowego parownika wyłożonego papierem do pieczenia zachowując około 3 cm odstępu (bułeczki urosną).