Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Smażona kapusta Pak Choi
Czas przygotowania
5
minuty
minuty
Czas gotowania
10
minuty
minuty
W sumie
15
minuty
minuty
Porcje
2
Calories
93
kcal
Autor
Miss Berry
Składniki
8
główek kapusty chińskiej Pak Choi
łyżka oleju ryżowego
2
ząbki czosnku
1
łyżeczka sosu ostrygowego
1-2
łyżki sosu sojowego
2
łyżki sezamu
Przepis
Kapustę pak choi umyć.
Na patelni lub w woku rozgrzać olej ryżowy i dodać pak choi.
Smażyć około 6-10 minut często mieszając, tak aby wierzchnie liście kapusty były usmażone, a środek miękki i nie łykowaty.
Pod koniec smażenia dodać 2 rozgniecione ząbki czosnku, sos ostrygowy, sos sojowy i dobrze wymieszać.
Przed podaniem posypać sezamem. Smacznego!