Poznajecie to warzywo? Pak choi to kapusta chińska, często serwowana jako przystawka lub składnik dania głównego. Idealnym sposobem podania pak choi jest podsmażenie jej w woku z odrobiną sosu sojowego, ostrygowego i czosnku. Niebo w gębie!
Przepis na Smażoną kapustę Pak Choi poniżej.
Smażona kapusta Pak Choi
Porcje 2
Kalorie 93kcal
Składniki
- 8 główek kapusty chińskiej Pak Choi
- łyżka oleju ryżowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka sosu ostrygowego
- 1-2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sezamu
Przepis
- Kapustę pak choi umyć.
- Na patelni lub w woku rozgrzać olej ryżowy i dodać pak choi.
- Smażyć około 6-10 minut często mieszając, tak aby wierzchnie liście kapusty były usmażone, a środek miękki i nie łykowaty.
- Pod koniec smażenia dodać 2 rozgniecione ząbki czosnku, sos ostrygowy, sos sojowy i dobrze wymieszać.
- Przed podaniem posypać sezamem. Smacznego!
pierwszy raz widzę taką kapustę ,całkiem fajne 🙂