Poznajecie to warzywo? Pak choi to kapusta chińska, często serwowana jako przystawka lub składnik dania głównego. Idealnym sposobem podania pak choi jest podsmażenie jej w woku z odrobiną sosu sojowego, ostrygowego i czosnku. Niebo w gębie!

Przepis na Smażoną kapustę Pak Choi poniżej.

Przepis na smażoną kapustę Pak Choi

Drukuj

Smażona kapusta Pak Choi

Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 10 minuty
W sumie 15 minuty
Porcje 2
Kalorie 93kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 8 główek kapusty chińskiej Pak Choi
  • łyżka oleju ryżowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka sosu ostrygowego
  • 1-2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sezamu

Przepis

  • Kapustę pak choi umyć.
  • Na patelni lub w woku rozgrzać olej ryżowy i dodać pak choi.
  • Smażyć około 6-10 minut często mieszając, tak aby wierzchnie liście kapusty były usmażone, a środek miękki i nie łykowaty.
  • Pod koniec smażenia dodać 2 rozgniecione ząbki czosnku, sos ostrygowy, sos sojowy i dobrze wymieszać.
  • Przed podaniem posypać sezamem. Smacznego!