Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Szparagi w Szynce Parmeńskiej
Drukuj
Przygotowanie:
5
minuty
minuty
Gotowanie:
10
minuty
minuty
W sumie:
15
minuty
minuty
Porcje:
4
Kalorie:
93
kcal
Autor:
Miss Berry
Składniki:
12
szparagów
12
plasterków szynki parmeńskiej
lub szwarcwaldzkiej lub serrano
odrobina oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Zagotować wodę w garnku. Odłamać zdrewniałe końce szparagów i wrzucić je do wrzącej wody na około 1-2 minuty. Odcedzić.
Szparagi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy szparag owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej. Skropić odrobiną oliwy z oliwek.
Piec około 10 minut w 180 C.
Smacznego!