Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Wątróbka w miodzie i musztardzie
Drukuj
Przygotowanie:
10
minuty
minuty
Gotowanie:
10
minuty
minuty
W sumie:
20
minuty
minuty
Porcje:
2
Kalorie:
405
kcal
Autor:
Miss Berry
Składniki:
400
g
wątróbki wieprzowej lub wołowej
3
łyżki musztardy dijon
2
łyżki miodu
świeży tymianek
1
łyżka masła
Przygotowanie:
Wątróbkę umyć i pokroić na kawałki.
W misce wymieszać musztardę dijon z miodem.
Pokrojoną wątróbkę dodać do miski i dokładnie wymieszać z marynatą.
Na patelni rozgrzać masło, a następnie dodać wątróbkę wraz z tymiankiem.
Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Smacznego!