Przepis na Wątróbkę w miodzie, musztardzie z tymiankiem. Miód i musztarda to jedno z moich ulubionych połączeń, które nadaje się szczególnie do dań z grilla – np. kartkówka w marynacie z miodu i musztardy. Jednak sprawdza się także w innych daniach, na przykład z wątróbką.

Przygotowanie Wątróbki w miodzie i musztardzie nie może być prostsze. Wątróbkę marynujemy, a następnie smażymy dosłownie po 2-3 minuty w każdej strony. Dzięki temu wątróbka będzie mięciutka i soczysta, a nie twarda i szorstka, jak dzieje się przy zbyt długiej obróbce termicznej. Muszę przyznać, że jest to jeden z moich ulubionych sposobów na wątróbkę. Spróbujcie sami.

Przepis na Wątróbkę w miodzie i musztardzie znajdziecie poniżej.

Wątróbka w miodzie i musztardzie

Drukuj

Wątróbka w miodzie i musztardzie

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
W sumie 20 minuty
Porcje 2
Kalorie 405kcal
Autor Miss Berry

Składniki

  • 400 g wątróbki wieprzowej lub wołowej
  • 3 łyżki musztardy dijon
  • 2 łyżki miodu
  • świeży tymianek
  • 1 łyżka masła

Przepis

  • Wątróbkę umyć i pokroić na kawałki.
  • W misce wymieszać musztardę dijon z miodem.
  • Pokrojoną wątróbkę dodać do miski i dokładnie wymieszać z marynatą.
  • Na patelni rozgrzać masło, a następnie dodać wątróbkę wraz z tymiankiem.
  • Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Smacznego!

Wątróbka w miodzie i musztardzie Wątróbka w miodzie i musztardzie

Podoba Ci się ten przepis?

Przypnij go do swojej tablicy na Pintereście, Stylowi lub Zszywka. Zapisując go w swojej kolekcji zainspirujesz innych!