Przepis na przepyszne lody o smaku mango. W ich składnikach znajdziecie śmietankę kremówkę, pulpę z mango i sok z limonki. Jeżeli chodzi o ilość cukru w przepisie – sprawdźcie sami co Wam odpowiada próbując masy przed zamrożeniem, pamiętając o tym, że masa po zamrożeniu będzie wydawać się odrobinę mniej słodka!

Z przepisu wychodzi 850 g lodów, co powinno starczyć na około 15-18 gałek. Aby łatwiej wydobywać lody z pojemnika i formować kulki, wyciągnijcie lody z zamrażarki na 20 minut przed podaniem.

Przepis na lody z mango znajdziecie poniżej.

Drukuj

Lody z mango

Czas przygotowania 4 godziny
Czas gotowania 40 minuty
W sumie 4 godziny 40 minuty
Porcje 15
Autor Miss Berry

Składniki

  • 300 g śmietanki kremówki
  • 100 g cukru pudru
  • 450 g pulpy z mango
  • sok z 1/2 limonki

Przepis

  • Śmietankę kremówkę ubić.
  • Dodać cukier puder, pulpę z mango, sok z limonki.
  • Wymieszać do połączenia i zrobić lody zgodnie z instrukcją maszyny do lodów (ja mroziłam kręcąc przez około 30 minut).
  • Przechowywać w zamkniętym pojemniku w zamrażarce. Smacznego!