Przepis na przepyszne lody o smaku mango. W ich składnikach znajdziecie śmietankę kremówkę, pulpę z mango i sok z limonki. Jeżeli chodzi o ilość cukru w przepisie – sprawdźcie sami co Wam odpowiada próbując masy przed zamrożeniem, pamiętając o tym, że masa po zamrożeniu będzie wydawać się odrobinę mniej słodka!

Z przepisu wychodzi 850 g lodów, co powinno starczyć na około 15-18 gałek. Aby łatwiej wydobywać lody z pojemnika i formować kulki, wyciągnijcie lody z zamrażarki na 20 minut przed podaniem.

Przepis na lody z mango znajdziecie poniżej.

Lody z mango
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 15
 
Składniki
  • 300 g śmietanki kremówki
  • 100 g cukru pudru
  • 450 g pulpy z mango
  • sok z ½ limonki
Przygotowanie
  1. Śmietankę kremówkę ubić.
  2. Dodać cukier puder, pulpę z mango, sok z limonki.
  3. Wymieszać do połączenia i zrobić lody zgodnie z instrukcją maszyny do lodów (ja mroziłam kręcąc przez około 30 minut).
  4. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w zamrażarce. Smacznego!