Ugotować kukurydzę chyba każdy potrafi, z pieczeniem również nie powinno być problemu. Traktuję jednak mojego bloga jako źródło inspiracji – i gdyby ktokolwiek z Was zapomniał o tym wdzięcznym warzywie zwanym kukurydzą, publikacja tego przepisu może Wam o nim przypomni i zachęci do przygotowania.
Pieczona kukurydza jest idealna jako przekąska do pochrupania, bardzo lubię ją z masełkiem i przyprawami – na zdjęciu z pikantną harissą. Pycha!
Jak upiec kukurydzę? Przepis znajdziecie poniżej.
Pieczona kukurydza
Author: Miss Berry
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
W sumie:
Porcje: 3
Składniki
- 3 kolby kukurydzy
- 30 g masła
- sól, pieprz
- harissa
Przygotowanie
- Kolby kukurydzy przekroić na pół.
- Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pieprzem, solą i harissą.
- Na każdej kolbie ułożyć kawałek masła.
- Piec w 180 stopniach przez 25-30 minut. Smacznego!