Ugotować kukurydzę chyba każdy potrafi, z pieczeniem również nie powinno być problemu. Traktuję jednak mojego bloga jako źródło inspiracji – i gdyby ktokolwiek z Was zapomniał o tym wdzięcznym warzywie zwanym kukurydzą, publikacja tego przepisu może Wam o nim przypomni i zachęci do przygotowania.

Pieczona kukurydza jest idealna jako przekąska do pochrupania, bardzo lubię ją z masełkiem i przyprawami – na zdjęciu z pikantną harissą. Pycha!

Jak upiec kukurydzę? Przepis znajdziecie poniżej.

Pieczona kukurydza
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 3
 
Składniki
  • 3 kolby kukurydzy
  • 30 g masła
  • sól, pieprz
  • harissa
Przygotowanie
  1. Kolby kukurydzy przekroić na pół.
  2. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pieprzem, solą i harissą.
  3. Na każdej kolbie ułożyć kawałek masła.
  4. Piec w 180 stopniach przez 25-30 minut. Smacznego!

 

Podoba Ci się ten przepis?

Przypnij go do swojej tablicy na Pintereście, Stylowi lub Zszywka. Zapisując go w swojej kolekcji zainspirujesz innych!