Zdrowa i przepyszna sałatka, która idealnie trafia w moje kubki smakowe 🙂 Ogórek, awokado, tuńczyk i kolendrą to wspaniałe połączenie, które oprócz tego że smakuje i wygląda idealnie, jest bardzo bardzo zdrowe.
Przepis na Sałatkę z ogórkiem, awokado, tuńczykiem i kolendrą poniżej.
Sałatka z ogórkiem, awokado, tuńczykiem i kolendrą
Porcje 2
Calories 347kcal
Składniki
- 1 ogórek
- 2 awokado
- puszka tuńczyka w oliwie z oliwek
- 1/2 szklanki świeżej kolendry
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól pieprz
Przepis
- Ogórek i awokado obrać, a następnie pokroić w kostkę.
- Przełożyć do miski i dodać tuńczyka w oliwie z oliwek, posiekaną świeżą kolendrę, łyżkę soku z cytryny i wymieszać.
- Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!
U mnie byłoby z jedną modyfikacją: łosoś zamiast tuńczyka. Zraziłam się kiedy mi się lunchbox otworzył w torbie i miałam po dziurki w nosie (dosłownie) zapachu tuńczyka.
Pozostałe składniki jak najbardziej na TAK.
Pozdrawiam i zapraszam do siebie 🙂
O matko, nie zazdroszczę tego doświadczenia! Z łososiem również mogłoby być ciekawie 🙂 Pozdrawiam.
Zjadłabym z wielka chęcią wiec na pewno wypróbuje przepis 🙂
Tak wiosennie i orzeźwiająco się zrobiło: ) Bardzo fajna propozycja, coś dla mnie!: )
Jednym słowem : MEGA!!!