Dzisiaj na blogu przepis, dzięki któremu zupełnie zmieniłam swoje podejście do śledzi. Polecam go wszystkim osobom, które nie mogą się do nich przekonać. Suszone pomidory, czerwona cebula i orzechy włoskie to dodatki, które świetnie komponują się ze śledziami. Smak śledzi wciąż jest wyczuwalny, ale jest wyciszony, nie uderza tak bardzo jak w innych przepisach, przez to jest dobrym punktem początkowym dla osób, którym ciężko się do śledzi przekonać.

Przepis na Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi znajdziecie poniżej.

Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi

Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 2
 
Składniki
  • 250 g śledzi (matiasy, filety śledziowe)
  • 100 g suszonych pomidorów w oleju
  • ½ czerwonej cebuli
  • garść orzechów włoskich
Przygotowanie
  1. Śledzie namoczyć przez godzinę w wodzie, a następnie przepłukać i pokroić na kawałki.
  2. Suszone pomidory pokroić w paski.
  3. Czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę, orzechy włoskie niezbyt drobno posiekać.
  4. Całość wymieszać, podawać z kromką chleba z masłem. Smacznego!

Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi

Podoba Ci się ten przepis?

Przypnij go do swojej tablicy na Pintereście, Stylowi lub Zszywka. Zapisując go w swojej kolekcji zainspirujesz innych!