Dzisiaj na blogu przepis, dzięki któremu zupełnie zmieniłam swoje podejście do śledzi. Polecam go wszystkim osobom, które nie mogą się do nich przekonać. Suszone pomidory, czerwona cebula i orzechy włoskie to dodatki, które świetnie komponują się ze śledziami. Smak śledzi wciąż jest wyczuwalny, ale jest wyciszony, nie uderza tak bardzo jak w innych przepisach, przez to jest dobrym punktem początkowym dla osób, którym ciężko się do śledzi przekonać.
Przepis na Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi znajdziecie poniżej.
Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi
Author: Miss Berry
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
W sumie:
Porcje: 2
Składniki
- 250 g śledzi (matiasy, filety śledziowe)
- 100 g suszonych pomidorów w oleju
- ½ czerwonej cebuli
- garść orzechów włoskich
Przygotowanie
- Śledzie namoczyć przez godzinę w wodzie, a następnie przepłukać i pokroić na kawałki.
- Suszone pomidory pokroić w paski.
- Czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę, orzechy włoskie niezbyt drobno posiekać.
- Całość wymieszać, podawać z kromką chleba z masłem. Smacznego!