Przepyszne! Najlepsze smoothie jakie piłam od dłuższego czasu. Dwuwarstwowe – dolna część z mango, górna z truskawek, wymieszane razem żeby osiagnąć fajny efekt wizualny 🙂 Słodki, idealny koktajl na lato.
Do przyrządzenia tego smoothie użyłam suszonego mango zamiast świeżego i spisało się znakomicie. Szczerze mówiąc uwielbiam suszone mango – nie wiem czy to kwestia marki i dobrej jakości, ale kilka godzin w wodzie i smakuje dokładnie jak świeże. Zero obierania i męczenia się z krojeniem świeżego owocu za czym nie przepadam. Oczywiście przy robieniu zdjęć towarzyszył kot Enzo, co możecie zobaczyć poniżej. Testowanie każdego przepisu nieważne czy jest to mięso czy deser, to jego specjalność 🙂
Przepis na Smoothie z mango i truskawek poniżej.
Smoothie z mango i truskawek
Składniki
- 1 świeże mango lub 70 g mango suszonego
- 250 g mrożonych truskawek lub świeżych
- 2 szklanki wody
- 1 łyżeczka stewii ksylitolu lub słodziku naszego wyboru
Przepis
- Świeże mango obrać, pokroić, wrzucić do blendera, zalać 1 szklanką wody i zmiksować na smoothie. Zawartość blendera przelać do osobnej miski, kielich blendera umyć.
- Świeże truskawki umyć i pozbyć się szypułek. Wrzucić do blendera, zalać szklanką wody, dodać łyżeczkę słodziku naszego wyboru i zmiksować na smoothie.
- Do szklanki wlać wcześniej przygotowane smoothie z mango do połowy wysokości, następnie dolać smoothie z truskawek. Wymieszać rurką lub łyżeczką dotykając ścianek szklanki, tak aby płyn się wymieszał i powstały wzorki.
Fantastycznie wygląda, wypiłabym z miła chęcią: ))
O rajusiu! Ależ to apetyczne!
Wyglądają pięknie 🙂