Przepis na wątróbkę cielęcą z cebulką i boczkiem z dodatkiem musztardy. Wątróbka cielęca z mięciutką, podsmażoną cebulą. Danie bardzo proste do przygotowania, z dużą zawartością białka. Idealna wątróbka jest miękka i delikatna – nie można jej przesmażać. Jeśli nie przekonaliście się jeszcze do wątróbki, spróbujcie przygotować ten przepis 🙂
Przepis na wątróbkę z cebulką i boczkiem znajdziecie poniżej.
Wątróbka z cebulką i boczkiem
Porcje 3
Calories 300kcal
Składniki
- 400 g wątróbki cielęcej lub innego rodzaju
- 3 łyżeczki musztardy dijon
- 2 duże cebule
- 30 g boczku
- 20 g masła
- fasolka szparagowa
Przepis
- Wątróbkę umyć i pokroić na nieduże kawałki. Przełożyć do miski i wymieszać z musztardą dijon.
- Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni.
- Cebulę pokroić w piórka i przełożyć na patelnię z boczkiem dodając 20 g masła.
- Smażyć na niedużym ogniu przez około 15 minut często mieszając.
- Następnie dodać zamarynowaną wątróbkę i smażyć około 6-7 minut.
- Podawać z fasolką szparagową. Smacznego!