Zdrowa i przepyszna sałatka, która idealnie trafia w moje kubki smakowe 🙂 Ogórek, awokado, tuńczyk i kolendrą to wspaniałe połączenie, które oprócz tego że smakuje i wygląda idealnie, jest bardzo bardzo zdrowe.

Przepis na Sałatkę z ogórkiem, awokado, tuńczykiem i kolendrą poniżej.

Sałatka z ogórkiem, awokado, tuńczykiem i kolendrą

Sałatka z ogórkiem, awokado, tuńczykiem i kolendrą
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 2
 
Składniki
  • 1 ogórek
  • 2 awokado
  • puszka tuńczyka w oliwie z oliwek
  • ½ szklanki świeżej kolendry
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz
Przygotowanie
  1. Ogórek i awokado obrać, a następnie pokroić w kostkę.
  2. Przełożyć do miski i dodać tuńczyka w oliwie z oliwek, posiekaną świeżą kolendrę, łyżkę soku z cytryny i wymieszać.
  3. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 290 g (porcja) Kalorie: 347 kcal Tłuszcze: 26,3 g Węglowodany: 12,9 g Błonnik: 5 g Białko: 19,3 g