Przepis na wątróbkę cielęcą z cebulką i boczkiem z dodatkiem musztardy. Wątróbka cielęca z mięciutką, podsmażoną cebulą. Danie bardzo proste do przygotowania, z dużą zawartością białka. Idealna wątróbka jest miękka i delikatna – nie można jej przesmażać. Jeśli nie przekonaliście się jeszcze do wątróbki, spróbujcie przygotować ten przepis 🙂

Przepis na wątróbkę z cebulką i boczkiem znajdziecie poniżej.

watrobka

Wątróbka z cebulką i boczkiem
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 3
 
Składniki
  • 400 g wątróbki cielęcej (lub innego rodzaju)
  • 3 łyżeczki musztardy dijon
  • 2 duże cebule
  • 30 g boczku
  • 20 g masła
  • fasolka szparagowa
Przygotowanie
  1. Wątróbkę umyć i pokroić na nieduże kawałki. Przełożyć do miski i wymieszać z musztardą dijon.
  2. Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni.
  3. Cebulę pokroić w piórka i przełożyć na patelnię z boczkiem dodając 20 g masła.
  4. Smażyć na niedużym ogniu przez około 15 minut często mieszając.
  5. Następnie dodać zamarynowaną wątróbkę i smażyć około 6-7 minut.
  6. Podawać z fasolką szparagową. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 230 g Kalorie: 300 kcal Tłuszcze: 15,3 g Węglowodany: 9,5 g Błonnik: 1,2 g Białko: 32 g

watrobka2