Przepis na Wątróbkę w miodzie, musztardzie z tymiankiem. Miód i musztarda to jedno z moich ulubionych połączeń, które nadaje się szczególnie do dań z grilla – np. kartkówka w marynacie z miodu i musztardy. Jednak sprawdza się także w innych daniach, na przykład z wątróbką.

Przygotowanie Wątróbki w miodzie i musztardzie nie może być prostsze. Wątróbkę marynujemy, a następnie smażymy dosłownie po 2-3 minuty w każdej strony. Dzięki temu wątróbka będzie mięciutka i soczysta, a nie twarda i szorstka, jak dzieje się przy zbyt długiej obróbce termicznej. Muszę przyznać, że jest to jeden z moich ulubionych sposobów na wątróbkę. Spróbujcie sami.

Przepis na Wątróbkę w miodzie i musztardzie znajdziecie poniżej.

Wątróbka w miodzie i musztardzie

Wątróbka w miodzie i musztardzie
Author: 
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
W sumie: 
Porcje: 2
 
Składniki
  • 400 g wątróbki wieprzowej lub wołowej
  • 3 łyżki musztardy dijon
  • 2 łyżki miodu
  • świeży tymianek
  • 1 łyżka masła
Przygotowanie
  1. Wątróbkę umyć i pokroić na kawałki.
  2. W misce wymieszać musztardę dijon z miodem.
  3. Pokrojoną wątróbkę dodać do miski i dokładnie wymieszać z marynatą.
  4. Na patelni rozgrzać masło, a następnie dodać wątróbkę wraz z tymiankiem.
  5. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Smacznego!
Wartości odżywcze
Rozmiar porcji: 260 g Kalorie: 405 kcal Tłuszcze: 11,9 g Węglowodany: 28,7 g Białko: 45,2 g

Wątróbka w miodzie i musztardzieWątróbka w miodzie i musztardzie

Podoba Ci się ten przepis?

Przypnij go do swojej tablicy na Pintereście, Stylowi lub Zszywka. Zapisując go w swojej kolekcji zainspirujesz innych!