Krem pomidorowy to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, bogata w smaku, intensywnie słona z odrobiną słodyczy. Najlepiej z dodatkiem mozzarelli i świeżej bazylii, coś pysznego. Dzisiaj publikuję przepis na intensywny Krem z pomidorów z mozzarellą, bazylią i dodatkiem suszonych pomidorów.
Przepis na cudowny Krem z pomidorów znajdziecie poniżej.
Krem z pomidorów
Porcje 3
Kalorie 253kcal
Składniki
- 2 puszki pomidorów
- 1 szklanka bulionu
- garść suszonych pomidorów
- 1/2 łyżeczki kaparów
- 1 łyżeczka cukru
- sól pieprz
- 1/2 kulki mozzarelli
- świeża bazylia
Przepis
- Prościej być nie może: pomidory z puszki dodać do garnka.
- Wlać szklankę bulionu, dodać garść posiekanych suszonych pomidorów i kapary.
- Doprowadzić do wrzenia i gotować około 20 minut.
- Jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodać łyżeczkę cukru, doprawić solą i pieprzem.
- Całość zmiksować blenderem na gładki krem.
- Podawać z mozzarellą i świeżą bazylia. Smacznego!